Team testimonials

Keshava Ragavendra

Keshava Ragavendra

Data Scientist

Ik ben Data Scientist/ Data Engineer bij Matrixian. Toen ik Luke Liplijn, de CEO een jaar geleden ontmoette was ik gelijk onder de indruk van zijn visie. Matrixian group heeft potentie om binnen een paar jaar dé data science organisatie van Europa te worden. Ik voelde gelijk, hier wil ik aan bijdragen! Ook het jonge, bevlogen team en het informele “familiegevoel” spraken mij enorm aan.

In grote lijnen ben ik verantwoordelijk voor alles omtrent het verzamelen van data, het schonen en structureren data en het borgen van de kwaliteit van de data. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de klantverzoeken op het gebied van data delivery. Ik bouw dashboards en doe data quality checks en zorg ervoor dat alles wordt uitgevoerd binnen de afgesproken periode. Matrixian Group heeft mij de kans gegeven om meer te leren over de relationele en non relationele databases zoals MySQL en NoSQL. PowerBI gebruik ik voor het bouwen van dashboards en rapporten. Daarnaast ben ik mijn programmeer skills in Python verder op de kaart aan het zetten.

Mijn ideale werkdag begint met een goede kop koffie terwijl ik door mijn email ga. Daarna hebben wij dagelijks een stand up. Vervolgens begin ik met de projecten waarmee ik al bezig was. Ik check of er data incompleet is. Bij voorkeur besteed ik de ochtend aan data delivery projecten voor de klanten zodat zij voor de lunch de data krijgen aangeleverd. Na de lunch focus ik met name op het structureren van databases en opschonen van vastgoed of bedrijfsdata. Ook volg ik product development meetings van een ander team en word ik betrokken bij de klantverzoeken van het sales team. De dag vliegt voorbij.