Team testimonials

Dennis Dickmann

Dennis Dickmann

Data Scientist

Sinds september 2017 werk ik bij Matrixian Group als data engineer, ik bouw samen met m’n collega’s aan de data-infrastructuur. Werken aan processen die ervoor zorgen dat onze data opgeschoond op de juiste plaats terechtkomt, is iets wat elke dag centraal staat. Het is een proces van constante verbetering en daarom nooit af. Je wordt altijd uitgedaagd, want er biedt zich altijd wel weer een nieuwe kans voor verbetering aan.

Vooraf twijfelde ik of programmeren wel iets voor mij zou zijn. Maar programmeren in Python vind ik veel leuker dan ik had gedacht. Dat komt onder andere omdat het erg interactief is, en een soort spelelement bevat. Je bent continu aan het werken naar een oplossing, waar je steeds dichterbij komt, totdat je bereikt wat je wilt.

Wat ik fijn vind aan Matrixian Group is dat je mening ertoe doet. Dit vertaalt zich weer in verantwoordelijkheid, maar dat werkt bij mij enorm motiverend.

Op dit moment ben ik bezig met het bouwen van een Webscraper, en met de ontwikkeling van een data-cleaning tool. Python, MySQL, PowerBI gebruik ik op een dagelijkse basis, daarnaast werk ik steeds meer met MongoDB.

Data inzetten is de corebusiness van Matrixian Group. Dat sprak mij gelijk aan. Bij veel bedrijven is gebruikmaken van data bijzaak, of slechts een ondersteuning. Bij ons draait alles om data, en dat merk je direct. Al onze diensten en producten zijn op data gefundeerd. Iedereen houdt zich ermee bezig.

Tijdens mijn stage merkte ik pas hoe veel ik eigenlijk op mijn studie heb geleerd. Dan wordt pas echt duidelijk hoe waardevol het is om kennis op te blijven doen.

Bij Matrixian Group is er de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Door cursussen en trainingen, maar vooral omdat er veel ruimte is voor het uitproberen van nieuwe kansen of ideeën. Er heerst echt een ‘The sky is the limit’ vibe. Dat komt ook omdat we nog klein zijn, en daardoor heel flexibel. Als we iets nieuws vinden, beginnen we een week later met het project. Dat is echt uniek.

Om die kans aan te pakken moet je uit verschillende hoeken kennis bezitten, maar gezamenlijk hebben we dat in huis. Bij ons kan dat!