Data Studio Podcast op New Business Radio

Iedere laatste donderdag van de maand

Data Studio praat je bij over data, tech en innovatie. Elke laatste donderdag van de maand gaat Luke Liplijn in gesprek met data scientists, tech-specialisten en innovators over data en de kansen die het biedt!

Toverwoorden als artificial intelligence, smart cities, data driven marketing, cybersercurity en proptech buzzen rond in de media. Data Studio scheidt de zin van de onzin en autoriteiten geven hun visie op het verzamelen en gebruiken van data waarmee je als onderneming meer waarde haalt uit data om groei te realiseren.

Data Studio wordt geproduceerd door New Business Radio en gepresenteerd door Luke Liplijn, Founder & CEO van Matrixian Group. Hij is expert op het gebied van data-driven business en succesvol ondernemer.

Additioneel:
Data Studio is niet alleen als podcast te vinden op de bekende podcast platformen maar ook iedere laatste donderdag van de maand tussen 10.00 – 11.00 uur live te beluisteren via New Business Radio.nl

Seizoen 2

S02E11 –Terugblik op 2020 

De rollen zijn deze keer omgedraaid in Data Studio. Luke Liplijn stelt geen vragen, maar wordt geïnterviewd door Robert Denneman. Er wordt ingegaan op hoe het bijzondere jaar 2020 voor Matrixian Group is geweest. Luke staat stil bij de ups en downs. Uiteraard hoort de bedrijfsovername van Drimble.nl, de grootste hyperlocal informatie-website van Nederland, daar ook bij.

S02E10 –Meer dan alleen vastgoed

Welke ontwikkelingen zijn er binnen de vastgoedmarkt? En wat is de rol van data, innovatie en technologie voor vastgoedprofessionals? In deze aflevering van Data Studio gaat Luke Liplijn hierover in gesprek met Roland Knoester, algemeen directeur van de beroepsvereniging Vastgoedpro.

S02E09 –De kansen liggen op het dak

Hoe kunnen daken bijdragen aan een duurzame leefomgeving? En hoe kan datatechnologie daarbij helpen? In deze aflevering van gaat Luke Liplijn hierover in gesprek met Jan Henk Tigelaar, directeur van Rooftop Revolution, en Luuk Laagwater, data analist bij Matrixian Group.

S02E08 –Meisters in het verkeer

Hoe maakt mobiliteitsdata ons leven makkelijker en hoe wil men de wereld van pakketbezorging betreden met Flitsmeister Pickup? Luke Liplijn gaat hierover in gesprek met Jorn de Vries van Flitsmeister. 

S02E07 –Visualiseren kan je leren

Augmented Reality (AR), datavisualisatie en interactieve kaarten zijn volop in ontwikkeling. Maar wat is het precies? Waar staan we nu? En wat kunnen we in de nabije toekomst verwachten? Luke Liplijn gaat hierover in gesprek met AR-specialist Isabelle Udo van VideOrbit en dataspecialist Thijs Herwig van Matrixian Group.

S02E06 – Innovatie in pakketbezorging

In deze aflevering gaat Luke in gesprek met Thiemo van Spellen, CCO bij DPD Nederland. Ze bespreken trends en ontwikkelingen op het gebied van pakketbezorging, zoals urban logistics, last-mile en verduurzaming van mobiliteit om zo de CO2 uitstoot te reduceren.

S02E05 – Algoritmen die werken voor iedereen

Verwacht wordt dat Artificiële Intelligentie (AI) een sterke impact zal hebben op alle bedrijfssectoren, ons privéleven en de maatschappij. Tijdens deze aflevering van Data Studio gaat Luke hierover in gesprek met Kees van der Klauw, coalitiestrateeg van de Nederlandse AI Coalitie.

S02E04 – Fondsenwerving met data

Luke sprak in deze aflevering van Data Studio met zelfstandig Fundraising Management specialist Reinier Spruit. Reinier heeft met zijn ruim twintig jaar ervaring binnen de non-profit sector veel ervaring met de rol van data bij het behouden en werven van donateurs voor goede doelen.

S02E03 – All about advertising

Deze aflevering gaat Luke in gesprek met Gerrit Reinders, oprichter van Adcombi. adtech-bedrijf uit Amsterdam met een sterke focus op local digital advertising. Ze bespreken de ontwikkeling van local based advertising en hoe je deze manier van adverteren het beste kunt inzetten.

S02E02 – Beeldherkenning met AI

Readar vertaalt luchtfoto’s naar data door middel van remote sensing en machine learning. Vooral als het analyseren grote gebieden betreft scheelt dat vele jaren werk. Tijdens deze aflevering van Data Studio gaat Luke in gesprek hierover met Founder en CEO Matthijs van Til.

S02E01 – Waarde van data

In deze eerste aflevering van het nieuwe jaar gaat Luke in gesprek Hans van der Ploeg, directeur bij brancheorganisatie VBO en zij bespreken oa. hoe makelaars en taxateurs omgaan met de grote hoeveelheid data waar ze mee te maken hebben.

Seizoen 1

S01E12 – Digital detox

In deze laatste Data Studio van dit jaar wordt Luke even helemaal zen met dank aan zijn gast Nico Liplijn, de allereerste yogi van Nederland. In een tijd van altijd aan staan is tot rust komen ontzettend belangrijk, maar hoe doe je dat nu goed?

S01E11 – Focus op groei en innovatie

Hoe je focust op groei en innovatie en op welke subsidies je hiervoor als grote en kleine ondernemer een beroep kunt doen wordt in deze aflevering uitgelegd door Thijs Bakker en Chris de Ruijter van Leap, specialist in Subsidies, Financiering en Innovatie voor technologiebedrijven.

S01E10 – Modelmatig waarderen van woningen

Meerdere gasten deze aflevering in Data Studio. Luke ontvangt allereerst Tom Smeitink en Bart Meijer van het woninginformatie en technologiebedrijf Avix. Daarnaast gaat hij in gesprek met Martijn Groot, directeur van RE/MAX Nederland over de ontwikkelingen in de vastgoedsector.

S01E09 – Wat doet een product owner?

Veel organisaties zien opkomende concurrentie van (veelal) nieuwe disruptive platformen. Als antwoord op deze trend kiezen deze ondernemingen voor het bouwen van een eigen online platform. Luke spreekt met Keir Cornelius van Matrixian Group in deze Engelstalige aflevering.

S01E08 – Practise what you preach

Aflevering 8 van Data Studio staat in het teken van het credo “Practise what you preach”. Luke gaat met verschillende experts in gesprek over de praktijk, die vaak weerbarstiger is dan het lijkt. Net wat men zegt: no guts, no glory.

S01E07 – Hoe word je een data scientist?

In deze aflevering van Data Studio staat de data scientist centraal. En dat is de reden dat dit keer Jeroen Janssens, data science coach en oprichter van datascienceworkshops.com en Peter Saalbrink, data scientist bij Matrixian Group aanschuiven aan tafel bij Luke.

S01E06 – Data driven marketing met Folders 2.0

Luke ontvangt deze aflevering oprichter van Kiesjefolders, Aldo Breed. Door zijn jarenlange ervaring in de retail kent Aldo als geen ander de kracht van de reclamefolder. Nu zorgt hij voor een versie 2.0 van dit van oorsprong push medium waarbij data een grote rol speelt.

S01E05 – Bridging digital gaps

Hoe vorm je organisaties om tot digitale leiders in hun sector? Luke spreekt deze aflevering van Data Studio met Boudewijn van Ewijk van digital agency New Rivets! Boudewijn was er vroeg bij en heeft zodoende al ruim achttien jaar aan ervaring in deze internetbranche.

S01E04 – De wereld van Proptech

Wouter Truffino van Holland ConTech & PropTech is deze aflevering te gast bij Luke om te praten over de innovaties in de vastgoedwereld! Zijn onderneming is hét innovatie ecoysteem voor de bouw- en vastgoedsector en connect innovatieve startups met corporate grownups.

S01E03 – Innovatie in mobiliteit

Ellen Hoogeveen van HR Groep schuift deze aflevering aan bij Luke om te vertellen over de innovaties in de wereld van smart mobility en licht toe hoe HR Groep mensen op een veilige en comfortabele manier wil laten bewegen in het verkeer en de openbare ruimte.

S01E02 – Kunstmatige Intelligentie

Artificial Intelligence (kunstmatige intelligentie), werd door Bill Gates al eens “de heilige graal” genoemd. Wat maakt het tot één van de grootste uitvindingen in data? AI & analytics expert Peter Boumans is deze aflevering te gast in Data Studio en geeft het antwoord.

S01E01 – Data science

Een term als data science is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Maar wat is het precies en belangrijker nog, wat kun je ermee. Longhow Lam is expert hierin en is te gast in deze eerste aflevering van Data Studio.