Ruim 17 procent van de wereldbevolking heeft toegang gekregen tot het internet in 2021. Hierdoor zijn ruim vijf miljard mensen wereldwijd online. Dat blijkt uit cijfers van de International Telecommunication Union (ITU), een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties op het gebied van radio en telecommunicatie. Door de toename kan een nog groter deel van de wereldbevolking straks alledaagse zaken online regelen. Bijvoorbeeld internetbankieren of het online aanvragen van een bankpasje. Voor de financiële sector betekent dit dat er een wereld met potentiële klanten opent. 

Het online regelen van bankzaken is handig. Hierdoor kunnen financiële partijen wereldwijd diensten aanbieden. Maar om bankzaken, zoals het aanvragen van een bankpas, te regelen is het van belang dat adressen gevalideerd worden zodat er geen fraude ontstaat. Om fraude en eventuele witwaspraktijken tegen te gaan is de Know Your Customer-procedure (KYC) essentieel. Met deze procedure kunnen organisaties hun klanten zorgvuldig leren kennen. Het valideren van adressen is hierin een belangrijke stap.

Bij Matrixian hebben wij verschillende API’s ontwikkeld die kunnen helpen bij het valideren van de adressen van deze nieuwe groep potentiële klanten. Zo hebben wij een International Address Checker, International E-mail Checker en International Phone Checker die adressen, e-mailadressen en telefoonnummer uit ruim 197 landen controleren. Hiermee hebben wij verschillende organisaties, zoals bijvoorbeeld Bunq kunnen helpen met het voorkomen van fraude. Vanaf het moment dat onze tool geïmplementeerd waren werden adressen eerst gevalideerd voordat er nieuwe bankpasjes werden opgestuurd. Hierdoor weet Bunq zeker dat het aangevraagde pasje bij de juiste persoon terecht komt. 

 

Wilt u of uw organisatie wereldwijd stappen gaan ondernemen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden die Matrixian voor u kan bieden? Neem dan contact met ons op of bekijk onze producten

Gerelateerde producten

International Address Checker

International Address Checker

International Email Checker

International Email Checker

International Phone Checker

International Phone Checker